Publicerad 111208

Trygg-Hansa broderar med kundämnena

Trygg Hansa-annons för bilförsäkringar. Under fliken marknadsdata finns mer data om annonsering i kategorin.

Trygg-Hansa annonserar mest av alla försäkringsbolag på internet med det uttalade målet att öka marknadsandelarna på bilförsäkringar.

 Enbart i oktober exponerades bolagets banners vid 40 miljoner tillfällen på den svenska delen av internet, och kampanjtrycket har hållits uppe i november och december. Budskapet är enkelt, tydligt och detsamma både för privat- och företagsmrknaden: Försäkra bilen hos Trygg-Hansa med 300 kronor i rabatt.

– För den kreativa utformningens skull har vi gjort utbroderade beskrivningar av målgruppen. Den är familjer med minst ett barn med medel till hög inkomst. Åldern är främst 30-49 år. Aktiv livsstil med resande, spenderar tid med familj och vänner, och det är viktigt att bevara hälsan. Personerna i målgruppen är beredda att betala ett högre pris för försäkring om de anser att det är värt det. Bor i förorter till större städer med över 100 000 invånare. Sannolikhet att de bor i eget hus eller större lägenhet och att de äger två bilar, säger Christoffer Petersson, som ansvarar för Trygg-Hansas onlinemarknadsföring.

På företagsmarknaden är bilkunden en småföretagare med 0-5 anställda.

Trygg-Hansa använder flera huvudmedier för kampanjen. Adresserad dr gick till potentiella kunder med medelhög sannolikhet att köpa bolagets bilförsäkring. Oadresserad dr har använts i geografiska områden där andelen bilägare per hushåll är hög och där potientialen har bedömts vara god för att öka marknadsandelen. Mediebyrån Starcom svarar för mediemixen online, bestod av både display och mobilannonsering på bland annat Aftonbladet.se, Hemnet och MSN minimedia.

Målet med kampanjen är att öka ohjälpt varumärkeskännedom skapa intresse och få fler att överväga bolagets bilförsäkring

– Vi vill också ge konsumenten en anledning till kontakta Trygg-Hansa nu, genom att jobba med erbjudandestyrd kommunikation. Kampanjen ska också visa att Trygg Hansa erbjuder ”value for money”, säger  Christoffer Petersson.

Kampanjen följdes upp med hjälp av unika telefonnummer och särskilda ”tracking script”.

– Vi blev överraskade av att så många läser redaktionella annonser som minimedia på MSN.se, säger Christoffer Petersson som en kommentar till kampanjresultaten.

Trygg-Hansa anlitar DDB Stockholm för digitala annonslösningar.

The 1940s were a turbulent decade heavily influenced by World War II
quick weight loss Affordable Full Lace Wigs Sacramento

fabricated strawberry shortcake meal
rob kardashian weight lossCara membuka Situs Mesum dan Situs Bugil Yang di Blokir Pemerintah

Tidigare finans/bank/försäkring

COPYRIGHT 2009 INDIKAT AB
image image image image image image