Publicerad 140829

Google.se tre gånger större än Aftonbladet.se

Google.se fortsätter att växa och i augusti hade sökmotorn mer än nio miljoner besökare per dag. Det gör Google.se överlägset störst på den svenska delen av internet och mer än tre gånger så välbesökt som Aftonbladet.se

Aftonbladet hade tre miljoner besökare i augusti, enligt den beräkning som Indikat har gjort med data från Alexa och Internet World Stats. Mellan Google.se och Aftonbladet placerar sig Facebook med cirka sex miljoner besökare per dag, enligt Indikats beräkning.

Blocket, Expressen.se, och Swedbanks internetbank placerar sig också på topplistan, som domineras av de amerikanska teknikföretagen nättjänster.

Alexa uppger även att Youtube är större än Aftonbladet, men redovisar enbart placeringen och inga uppgifter om storleken på trafiken till videosajtens svenska avdelning.

Indikats beräkning utgår från antalet besök av unika webbläsare på sajterna, vilket är anledningen till att trafiken kan vara större än antalet svenskar. De som dagligen använder dator, läsplatta och mobiltelefon kan komma att räknas som tre besökare.

Tillförlitligheten i Indikats algoritm har provats under en längre tid och visar god samstämmighet med såväl tekniska mätningar som panelundersökningar av utvalda svenska sajter.

it’s kind of like how black people are allowed to say
weight loss tips Enjoy a Couple of Old Fashion Recipes

But now that he has opened the door
rob kardashian weight lossHow to Wear a Shoulder Wrap

Tidigare observationer

COPYRIGHT 2009 INDIKAT AB
image image image image image image