Publicerad 121029

Alla pjäser på plats med “click & collect”

“Click and collect” är handelns term för att beställa på nätet och hämta i butiken. En majoritet av landets största butikskedjor erbjuder redan tjänsten som en del i sina nya multikanalsmodeller.

Med click and collect lär spelplanen för den framtida handeln också vara färdigritad – åtminstone för de närmaste åren.  På den ryms traditionella butiksköp men även att beställa i butik för hemleverans. De kompletteras av att beställa digitalt för hemleverans eller att hämta själv i butiken.

Framgångsrika detaljister förväntas erbjuda försäljning i alla fyra kanaler. Smarta mobiler driver på utvecklingen genom att konsumenter kan och gör prisjämförelser direkt i butik och kan beställa varifrån de önskar via sin telefon.

Detta ställer nya krav på handelns varumärken. De ska kunna erbjuda samma service och samma priser oavsett kanal. Dessutom ska de ge sina säljare fler och nya befogenheter för att kunna matcha lägre priser oavsett om de erbjuds på den egna sajten eller av någon konkurrent.

Hur väl är detaljhandeln förberedd på förändringarna, kan man undra. Ett svar, enligt tidningen Market, är att hälften av de stora kedjorna saknar samlat ansvar för multikanalfrågorna i sina företag. Med tanke på konsekvenserna av Media Markts inbrytning i Sverige utgör alla internationella aktörer med alla kanaler på plats potentiella hot mot dem som väntar med att utveckla sina digitala handelsplatser.

Förmodligen behöver berörda företagsledningar uppdatera sin attityd till nya varianter av e-handel för att lyckas, samtidigt som de behöver hjälp av expertis. Frågan är var den kunskapen finns.

Som det nu ser ut verkar Posten sitta på störst kunskaper om e-handel. Och hur framställer det Sverige? Knappast som ett land i framkant när det gäller digital handel, väl.

I even made this since I can’t stop thinking about it
miranda lambert weight loss Bright Ideas for Decorating your Home this Diwali

the ultimate fashion designs are called ‘couture’
miranda lambert weight lossMy take on dress shoes fit

Tidigare Alla artiklar

COPYRIGHT 2009 INDIKAT AB
image image image image image image