Publicerad 160204

Stor tillväxt för Live.com

image003

Johanna Snickars på Microsoft menar att Live.com är som ett “ekosystem” där man kommer åt alla tjänster som syns ovan.

Trafiken till Live.com har ökat avsevärt det senaste halvåret. I november noterades sajten för nära 2 miljoner användare dagligen på den svenska delen av internet, enligt data från Alexa och Internet World Stats.

Live.com samlar Microsofts ekosystem av tjänster, bland annat Officepaketet, kalender och Outlook. Trafiken har vuxit sedan Onedrive som tillhör den nya molnbaserade infrastrukturen lanserades sommaren 2015.

– Ett växande intresse för användande av molntjänster kan ha bidragit till ökningen, säger Johanna Snickars, kommunikationschef på Microsoft Sverige.

En av fördelarna med Onedrive är att den gör det möjligt för användare att komma åt dokument, kalkylblad, kontakter, e-post och mycket annat via såväl mobiltelefon som surfplatta och dator.

Med OneDrive hoppas Microsoft kunna underlätta för användare att dels komma åt sina filer överallt, såväl dokument som exempelvis bilder från mobilkameran. Office 2016, som är kopplat till molnet via Onedrive, erbjuder nya möjligheter till samarbete genom att användaren kan dela dokument med kollegor och vänner och kollegor, i jobbet och som privatperson.

– Det har gått bra för Windows10, som lanserades i somras, vilket också kan spela in för trafiken på av Live.com. Även användningen av Microsofts id-konton påverkar, säger Johanna Snickars.


Tidigare Alla artiklar

COPYRIGHT 2009 INDIKAT AB
image image image image image image