Publicerad 150426

Reddit – allt större alternativ i Sverige

Reddit – som är USA:s motsvarighet till Flashback – får allt fler svenska användare.

Den senaste statistiken från Alexa placerar Reddit som den tionde största sajten i USA, och den har klättrat till 25:e plats i Sverige. Därmed slåss Reddit med The Pirate Bay och Flashback om att vara största alternativa mediet i Sverige.

Reddit utmärks av att medlemmarna röstar på innehållet, som sorteras efter popularitet. Hela sajten har också karaktären av en wiki, det vill säga att användarna även ansvarar för innehållsutveckling och att fixa buggar med mera. Trådar om nyheter, film och sport är populärast och merparten av innehållet är på engelska. I den svenskspråkiga delen har en tråd om inrikespolitik störst antal inlägg.

I mars hade Reddit besök av 160 miljoner webbläsare, enligt vad de själva uppger. Av dem beräknas cirka en halv miljon finnas i Sverige. Då Alexa saknar direkt tillgång till trafikflödet är det beräknat. Vanligen visar Alexas beräknade trafikmängder likartade uppgifter för antalet användare som tjänster med direkt tillgång till trafiken på olika sajter. Det visar flera jämförelser av statistik för svenska sajter.

Övriga alternativa medier har tappat besökare de senaste månaderna. The Pirate Bay har halverats sedan fildelningssajten fick sina servrar beslagtagna i slutet på fjolåret medan Swefilmer har tappat mer än 100 000 användare sedan toppnoteringen i vintras.


Tidigare observationer

COPYRIGHT 2009 INDIKAT AB
image image image image image image